nosto
Accessories 468x60

MouMoun haastattelu

 

Terve MouMou, kuinkas kulkee? Heti alkuun pitää kysyä, että mistä tämä nimi MouMou on peräisin?

- Moi! Aurinkoisesti, kiitos. Kuinkas muuten.:)

Nimimerkkini syntyi ensimmäisenä opiskeluvuotenani, kun aloin käyttää junaliikennettä säännöllisesti. Silloin vielä opiskelijalippuihin piti kirjoittaa nimi tulostusvaiheessa ja siihenhän olisi ollut todella tylsää kirjoittaa oikea nimi.

Niinpä minä Iina Moukola, matkustin monila salanimillä, joista yksi oli Iifel MouMou. Tämän "agenttinimen" loppuosa jäi sitten elämään ja siitä muodostui minulle lempinimi.

Kuinka kauan olet nyt kirjoittanut omaa blogiasi, entäpä mistä idea tähän blogiin on lähtenyt alkujaan?

- Olen kirjoittanut nyt aika lailla tasan 1,5 vuotta. Alkuperäistä ideaa täytyy hieman sensuroida, mutta lyhyesti tilanne oli se, että perustin päiväkirjan, johon annoin muutamalle ihmiselle salasanan. Jossain vaiheessa muutin blogini julkiseksi. Koko tarinan voi lukea täältä.

Luet varmasti myös muiden blogeja, mitkä ovat sinun kolme suosikkiasi?

- Luen, vähän liikaakin!:D Paras on tietysti Nelliinan vaatehuone, hänen bloginsa oli ensimmäinen, jota aloin seurata säännöllisesti. Jaetulla toisella sijalla ovat Salla (Focus on Fashion -blogi) ihanan persoonansa ja tyylinsä vuoksi sekä Minttu (Go 4 it vol. 2 -blogi) ammattimaisen otteensa ja tietysti pettämättömän tyylitajunsa ansiosta. Kaikki kolme ovat muuten aivan ihania myös luonnossa, se tietysti nostaa pisteitä entisestään.

Jos lukijoissa on ihmisiä, jotka kuumeisesti harkitsevat oman blogin kirjoittamista, niin onko sinulla antaa heille jotain neuvoja kuinka päästä alkuun? Mikä esimerkiksi tekee sinun mielestäsi blogista kiinnostavan?

- Alkuun pääseminen on helppoa. Pitää muistaa vain se, että kirjoittaa silloin ja siitä aiheesta kuin itsestä hyvältä tuntuu. Epäaitoa blogia on kamala lukea. Ei ole kiva, jos postauksista paistaa läpi liika yritys tai epäluonnollisuus. Muutenkin on hyvä kuunnella itseään eikä liikaa muita. Hyviä neuvoja tietysti kannattaa noudattaa, mutta siinäpä se blogimaailman ongelma onkin, että mistä erottaa hyvät ja huonot neuvot.

Blogista tekee kiinnostavan persoonallisuus. Blogeja syntyy nykyään kuin sieniä sateella, joten kiinnostuksen herättämiseen tarvitaan särmää. Vaikka sisältö olisi muuten samaa kuin muilla, pitää minusta "hyvässä blogissa" olla jokin koukuttava juju. Esim. erilainen tapa asetella kuva postauksiin, lennokas kirjoitustyyli tai muotiblogien tapauksessa persoonallinen tyylitaju riittää.

Mitä mieltä olet siitä, että varsinkin muotia käsittelevät blogit tuntuvat kaupallistuvan yhä enemmän? Voiko tämä vaikuttaako teksteihin, entäpä lukijoihin?

- Lukijoihin ainakin! Asiasta käytiin juuri kiivasta keskustelua mm. minun kommenttiboksissani. Minusta kaupallistuminen ei ole paha asia. Olen yrittänytkin selittää asiaa kymmeniä kertoja lukijoilleni. Kaupallistuminen on minun mielestäni hyvä juttu, jos bloggaaja säilyttää rehellisyytensä ja oman persoonansa hommassa mukana.

Usein luullaan, että kaupallistuminen on jotakin pahaa ja bloggaajan mielipiteet voi ostaa. Kaikista en tietysti mene takuuseen, mutta voisinpa melkein vannoa, että ne bloggaajat, jotka ovat ns. kaupallistuneet, ovat tehneet sen omilla ehdoillaan ja pysyneet rehellisinä sekä itselleen että lukijoilleen.

Lopuksi vielä katse tulevaisuuteen. Millaisena sinä näet oman blogisi tulevaisuudessa, sanotaanko vaikkapa viiden vuoden kuluttua?

- Viiden?!:D Enhän minä tiedä edes, mikä minun tilanteeni on silloin. Tai onko tässä yhteiskunnassa internet korvautunut jollakin muulla sosiaalisella verkostolla. Haha, ei vaan. Minulla ei ole odotuksia tulevaisuudelta, mutta toiveita/haaveita on muutama.

Olisi todella upeaa, jos tulevaisuudessa kaupallistuminen hyväksyttäisiin ja sillä, että käyttää kymmeniä tunteja viikossa blogiinsa, voisi ehkä jopa tienata jotakin. Kokopäivätyötä en tästä välttämättä tahtoisi, mutta kieltämättä minua kiehtoo ajatus siitä, että rakkaasta harrastuksesta tulisi jonkin asteinen sivutyö.

Terveisiä kaikille lukijoilleni! <3

MouMou mouruaa blogin etusivulle >>
Uusimmat julkaistut blogit @ muotiblogi.fi >>