nosto
Accessories 468x60

Mungolife haastattelussa!

 

Moikka Anna! Mitäs kuuluu kevään odotukseen?

No moikka moikka! Kevään ja kesän odotukseen kuuluu paljon kaikkea upeeta! Tiedossa kaikkea mahtavaa ystävien ja perheen kanssa, tulossa reissua sinne tänne ja tietenkin ihan kotimaassa hienoja tapahtumia aina festareista grilli-iltoihin:)

Blogisi on varmasti yksi suosituimpia Suomessa. Olisikin mielenkiintoista kuulla, onko tämä suosio muuttanut elämääsi jollain tavalla?

- No en tiedä onko suosio sen pahemmin elämää muuttanut. Tietenkin se, että nassua tunnistetaan siellä täällä on avannut tiettyjä ovia, mutta en sanoisi suosion itsessään kovasti vaikuttavan. Enemmän se on muuttanut blogia, josta on muuttunut mulle pikkasen erilainen harrastus.

Blogin suosion huonoja puolia on se, että siihen eksyy enemmän asiattomia ihmisiä ja se muuttaa blogin ilmapiiriä. Hyviä seurauksia on ollut uudet tuttavuudet, mahtavat tapahtumat ja yhteistyöt ja tietenkin kaikki ihanat lukijat, joita tulee jatkuvasti lisää :)

Yksi varmasti yhteinen tekijä kaikille muotibloggaajille on innokas shoppailu. Kuinka paljon itseltäsi kuluu rahaa vaatteisiin?

- Tää vaihtee ihan hirveesti kuukausittain. Viime kuukaudet on esimerkiksi olleet tosi hiljaisia tolta osalta elämää, kun ei vaan yksinkertaisesti ole ollut aikaa ja intoa. Välillä tulee kausia kun shoppailee enemmän, välillä vähemmän. Nyt keväällä on niin paljon tapahtumia, että viikonloputkin menevät yleensä iltariennoissa, niin kirppareillekaan ei ehdi :/

Onko sinulla olemassa mitään vaatemerkkiä ylitse muiden? Mikä on se kaikista rakkain tai arvokkain vaatekappaleesi, josta et luopuisi mistään hinnasta?

- Ahhhmm, ei mulla varmaan oikeen ole, merkeissä siis. Eniten shoppailen Vero Modassa, Vilassa ja Zarassa ja tykkään hirveesti Modströmin vaatteista. Nämä siis Suomesta saatavista merkeistä ja kaupoista. Ulkomilla näitä on kyllä enemmän.

Apua, noita rakkaita ja arvokkaita on paljon. Hinnaltaan arvokkain vaatekappale lienee parinsadan euron arvoinen käärmenahkainen Armani Exchangen nahkatakki, mutta muuten en kyllä osaa vain yhtä nimetä. Kyseinen nahkarotsi kyllä ehdottomasti kuuluu myös rakkaimpiin vaatteisiin, mutta on kaapissa todella rakkaita vaatteita muutama muukin, ja niiden raha-arvo kyllä hyppii ihan suunnattomasti. Siinä missä palvon mun reilun sadan euron Zuhair Muradin Mangolle suunnittelemaa mekkoa, en haluaisi ikinä menettää Primarkin 15 punnan harlekiinimekkoa.

Suomessa muotibloggaajilla ainakin tuntuu olevan melkoisen hyvä yhteishenki ja piirit ovat varmasti pienet. Oletko saanut uusia hyviä ystäviä esimerkiksi ihan pelkästään blogin kautta?

- Olen kyllä. En ehkä allekirjoita tuota hyvää yhteishenkeä ihan älyttömän pitkälle, mutta ihmiset kyllä tuntevat toisensa. Aika paljon teennäisyyttäkin löytyy. Mutta, itse olen ollut todella onnekas ja tavannut blogin kautta muutamia äärimmäisen upeita ihmisiä, joista muutama on nykyään läheisimpiä ystäviäni:)

Suomalaiset muotiblogit nyt varmasti ovat enemmän tai vähemmän tuttuja koko porukalle, mutta seuraatko mitään ulkomaisia blogeja?

- Kyllä mä jonku verran. Tällä hetkellä elämä on niin kiireistä, etten pahemmin seuraa muutenkaan blogeja, ystävieni blogit ovat tähän poikkeus, mutta silloin kun ehdin, tsekkaan ainakin Blonde Saladin ja Fashion Toastin.

Päivität blogiasi ahkerasti päivittäin. Kuinka monta tuntia päivässä käytät kirjoittaessa tekstejä tai ylipäätään hoitaessa blogiin liittyviä asioita?

- No nyt mun poastaustahti on tipahtanu johonki 4 postaukseen viikossa. Kyllä helposti viikossa menee se 10 h blogille, enemmänkin.

Lukijat eivät näe niitä pieniä asioita, jotka vievät paljon aikaa, esim. yhteistyösopimiset, tapahtumien järjestämiset, kuvien nappailut, käsittelyt jne. Ja kaikki oheistoiminta, mitä täällä taustalla tapahtuu :)

Kun blogien kanssa menee varmasti paljon aikaa, niin onko mielestäsi mainostulot oikeutettuja kirjoittajille? Mitä mieltä olet yleisesti blogien kaupallistumisesta? Voiko esimerkiksi ilmaiset tuotelahjat vaikuttaa liikaa siihen mitä kirjoitetaan ja samalla blogin uskottavuuteen?

- Mun mielestä mainostulot on täysin oikeutettuja. Omasta mielestä monet mainokset on tosi mauttomia, siksi mulla on aika negatiivinen suhtautuminen tohon kaupallistumiseen, mutta se ei kyllä liity mitenkään siihen, että bloggaajat sais rahaa harrastuksestaan :)

Tuotelahjat varmasti vaikuttaa monen bloggaajan kirjoittamiseen, mutta musta älykäs lukija huomaa millon bloggaaja oikeesti fiilistelee tuotetta tai tapahtumaa, ja milloin kirjoittaa vaan sen takia, että on saanut kyseisen tuotteen tai kutsun tapahtumaan.

Kiitoksia kovasti näistä vastauksista! Loppuun vielä jotain terveisiä Muotiblogi.fi sivuston lukijoille?

- Hauskaa kevättä ja kesää ja muistakaa nauttia auringosta! :)

Mungolife blogin etusivulle >>
Kaikki uusimmat julkaistut blogit @ muotiblogi.fi >>