nosto
Accessories 468x60

Repullinen tyyliä

 

Kun puhutaan hiphopista, mieleen tulevat vääjäämättä isot vaatteet ja kimaltavat ketjut. Tähän kategoriaan käsite ei kuitenkaan rajoitu, sillä hiphop ja rap ovat nykyään osana suurta yleismaailmallista popkulttuuria. Rajat ovat hälventyneet, sillä suurella todennäköisyydellä myös kadulla vastaan tuleva pillifarkkuihin ja ruutupaitaan sonnustautunut pukeutuja kuuntelee kuulokkeistaan tämän hetken kuumimpia rap- kappaleita.

Tästä, sekä muista pukeutumiseen liittyvistä ajatuksista Muotiblogin toimitukselle kertoi kotimainen pitkän linjan rap-artisti Brädi, joka on tullut tutuksi mittavasta yhteistyöstään suomalaisen rap-musiikin toisen konkarin, Cheekin kanssa. 10 vuotta Suomea kiertänyt artisti on vaikuttanut aikoinaan lahtelaisen 5th Element- kollektiivin riveissä sekä edelleen täysissä voimissaan olevassa Herrasmiesliiga- ryhmässä yhdessä Cheekin ja TS:n kanssa. Tämän vuoden toukokuussa esikoislevynsä Repullinen hiittiä julkaisseella artistilla on monta rautaa tulessa.

- Tällä hetkellä olen kyllä varmasti Suomen liikkuvin räppäri. Suurin osa viikosta tulee oltua tienpäällä, joko Cheekin mukana tai omien keikkojen tiimoilta. Kiirettä siis pitää, mutta eihän tässä muuta voi olla kuin tyytyväinen, hän naurahtaa. Ja niinhän se on, silloin pitää takoa kun rauta on kuumaa.’’Tärkeintä on pitää kiinni omasta jutustaan’’

Pukeutumisesta puhuttaessa yksi kanta tulee enemmän kuin selväksi. Omasta jutusta on pidettävä kiinni, oli tyyli mikä tahansa.

- Olen melko avoin pukeutumisen suhteen, eikä minulta mitään varsinaisia inhokeita löydy. Vaikka itse edustan hyvin hiphoppia pukeutumistyyliä, se ei tarkoita että mielestäni ei voisi olla esimerkiksi tyylikkäitä hevimusiikin kuuntelijoita, Brädi tarkentaa.

- Se, miten kannat vaatteesi ja pidät kiinni omasta jutustasi, on tärkeintä. Hieman ehkä ihmetystä aiheuttavat ihmiset, joiden tyyli vaihtelee lyhyellä aikavälillä todella radikaalisti. Toki jokainen saa pukea ylleen mitä haluaa, mutta minulle on tärkeää, että juuret näkyvät. Vaikka myös oma pukeutumiseni on muuttunut aikuisempaan suuntaan, haluan silti, että se oma juttuni, eli hiphop tulee välittymään aina jollain tapaa, räppäri kertoo.

Omiksi tyyli-idoleiksi Brädi nimeää amerikkalaisia rap-artisteja, joista erityismaininnan saavat Common ja T.I.

- Seuraan paljon eri jenkkiräppäreita, mutta esimerkiksi Common hoitaa pukeutumisensa todella aikuismaisesti ja karismaattisesti. Toinen tyylikäs pukeutuja T.I. vuorostaan on ehkä hieman räpimpi versio tästä, hän pohtii.

Jutun siirtyessä tyylikkäistä ihmisistä tyylimokiin saa Brädin hymyn huulille.

- Totta kai nuorempana piti huomattavasti enemmän niin sanotusti ’’näyttää’’ ja tuoda sitä omaa juttuaan esille. Silloin vaatteet olivat vielä paljon isompia ja meininki muutenkin suurta, mutta en minä sitä kuitenkaan häpeä. Se oli sitä aikaa ja silloin kuuluikin näyttää siltä, hän naurahtaa. Ainoana ’’ kunnon’’ mokana koripallotaustainen Brädi pitää nuorena fanittamiensa NBA-pelaajien hiustyylien jäljittelyä.

- On minullakin joskus ollut edestä kunnon blondi pystytukka ja sivuilta täysin kaljut, vaikkei ehkä uskoisi, kaljupäinen artisti naureskelee.Kangasta ja kenkii

Vaatehulluksi itseään nimittävä räppäri pitää pukeutumista yleensä ottaen todella tärkeänä. Tälle aatteelle löytyy myös oma kunnianosoitus hänen albumiltaan kappaleella Parempaa kangasta. Suurin osa Brädin vaatevarastosta on peräisin hänen omasta vaateliikkeestään, Lahdessa sijaitsevasta Pointguardista.

- Aika paljon tulee oman kaupan mannekiinina toimittua, mutta esimerkiksi reissatessa tulee ostettua vähän erikoisempia juttuja, joita ei ihan joka marketista löydy, hän kertoo.

Viisi vuotta takaperin perustettu Pointguard toimii tavallisen liikkeen lisäksi myös verkkokauppana. Suosituimmiksi merkeiksi Brädi luettelee New Eran, Niken, LRG:n, k1x:n ja Famous Stars and Strapsin. Vaikka liike myy tunnettuja katumuotimerkkejä, Brädin mukaan yleinen merkkisuosio on hiipumassa.

- Hiphop on nykyään käsitteenä niin laaja, että räppityylin pystyy luomaan itselleen ihan perus massaliikkeiden vaatevalikoimasta. Merkit ovat tavallaan ajaneet itsensä ohi, hän kertoo ja jatkaa. Totta kai pinnalla pysyvät aina perus New Eran lippikset ja Niken tossut, mutta yleensä ottaen merkkejä ei arvosteta yhtä paljon kuin ennen.

Omiksi vaate ja asuste-aarteikseen Brädi mainitsee mittavan kokoelman Niken erilaisia ja arvokkaita kenkämalleja, joita herra omistaa kymmenittäin. Rakkaina ostoksina hän pitää myös muutamia nahkatakkeja sekä tälläkin hetkellä kädessään roikkuvaa hopeista Affliction- merkkistä pääkalloketjua.

-Näin talven tullessa seuraava hankinta voisi olla kunnon talvitakki, hän miettii.

Paikka musiikkikuvioissa hallussa

Urbaani pukeutuminen on lisääntynyt myös Suomen katukuvassa huimasti, mutta edelleen löytyy myös niitä, joiden silmää ei isot vaatteet miellytä. Vai löytyykö?

- 10 vuotta takaperin oli ihan normaalia, että aina joku oli huutelemassa tyyliin ’’nosta housut’’. Se oli ihan arkipäiväistä. Nykyään ei enää sellaista tapahdu. Totta kai siihen vaikuttaa paljon myös ikä, nuoremmilla ei ole kanttia huudella ja vanhemmat ovat kuitenkin sen verran aikuisia, että näkevät sen turhana. Ja ne jotkut huutelijat ovat tajunneet, että ei me lähdetä kulumallakaan, se oma paikka on jo otettu täällä haltuun. Ja vielä ihan pysyvästi, Brädi naurahtaa.

Haltuun artisti on ottanut kiitettävästi myös soittolistoja. Esikoisalbumin ensimmäinen singlelohkaisu Mä tarjoon sai radioaalloilta loisteliaan vastaanoton, eikä sen kauemmaksi jäänyt myöskään viimekesän kesähitiksikin nimitetty Kuka hän on. Kappaleessa lauletaan kauniista naisista, eikä aihetta voinut laiminlyödä myös itse haastattelutilanteessa.

- Kun puhutaan kauniista naisista, se pukeutuminen on sivuseikka. Myös tässäkin tapauksessa suuri merkitys on sillä, että uskaltaa olla sitä mitä on. Feikkaus näkyy heti, eikä yhdellä merkkilaukulla todisteta vielä mitään. Sillä, että kantaa itsensä naisellisesti ja itsevarmasti pääsee jo pitkälle. Eli toisin sanoen, uskaltaa olla nainen, Brädi pohtii loppuun.

Ja tämähän onneksi myös Muotiblogin lukijoilta hoituu!

Brädin Pointguard liikkeeseen pääset tutustumaan tästä.

Kaikki uusimmat blogit @ muotiblogi.fi >>Teksti: Mari Hautamäki
Kuvat: © Rähinä Records